Træning

Denne side indeholder ressourcer og links til flere hundrede timers træningsmateriale.
Hvert link har en tilsvarende sværhedsgrad, som er enten Begynder, Øvet eller Avanceret.

Vi anbefaler alle begyndere at starte med vores begynder kompendium og dernæst prøve kræfter med opgaverne i vores online træningssystem. Af eksterne ressourcer kan vi særligt anbefale USACO (USA Computing Olympiad), der henvender sig til folk at alle niveauer.

Begynder kompendium

Følgende kompendium er tilpasset nybegyndere, der aldrig har prøvet at kode før. Kompendiet er tidligere blevet benyttet til UNF Computer Science Camp. Kompendiet benytter sig af Python til eksempler. Du kan finde en online fortolker på følgende side: http://repl.it/languages/Python/.

Kompendium »

Da kompendiet ikke er fuldstændigt endnu foreslår vi elever, der vil træne til anden runde også at kigge på hjemmesiden learnpython.org.

Online træningssystem

Vi benytter i år CodeJudge til evaluering af jeres besvarelser i runde 2 - et system der bruges i undervisningen på danske universiteter. Indtil runde 2 starter, kan man øve sig på opgaver i systemet. Du kan øve dig på opgavesættene fra de forrige år (DDD 2017, 2016, 2015). Du kan finde opgaverne på CodeJudge.

Træningssystem »

Eksterne ressourcer

Disse sider indeholder både tutorials og opgaver: Disse sider indeholder primært opgaver og/eller online konkurrencer: Disse sider indeholder primært matematisk materiale, som er særligt egnet til runde 1. Det er særligt siderne om kombinatorik og diskret matematik der er relevant i forhold til DDD: